35-årige René Holten Poulsen sikrede torsdag Danmark en OL-billet - og sin fjerde deltagelse ved legene.

Den danske kajakroer blev nummer to i finalen i 1000 meter enerkajak i torsdagens kvalifikationsstævne og tog dermed den yderste billet til legene.

En top-2 præstation var nemlig påkrævet, hvis den danske kajakkæmpe skulle med til OL i Paris.

René Holten var helt suveræn i sin semifinale, som han kontrollerede fra start til slut, mens han i finalen akkurat blev slået af belaruseren Aleh Yurenia.

Kajakroeren René Holten Poulsen leverede en god præstation på vandet i ungarske Szeged og sikrede en dansk OL-billet. (Arkivfoto).
Kajakroeren René Holten Poulsen leverede en god præstation på vandet i ungarske Szeged og sikrede en dansk OL-billet. (Arkivfoto). Foto: Tamas Kovacs/Ritzau Scanpix
Vis mere

Holten Poulsen leverede en meget stabil finale, hvor han konstant indtog andenpladsen, men tiden blev ikke helt så prangende som i semifinalen.

René Holten endte med at vinde sin semifinale i tiden 3 minutter og 29,86 sekunder. På tværs af de to semifinaler var det den bedste tid af alle.

I finalen var tiden tre minutter og 30,97 sekunder.

Tidligere torsdag deltog René Holten også i de indledende løb, men her tog han det mere roligt og kom ind over målstregen som samlet nummer 16 ud af de 21 deltagere.

René Holten blev noteret for en beskeden tid på 3 minutter og 41,58 sekunder.

Det er langt fra første gang, at han kvalificerer Danmark til OL. I 2008 OL-debuterede han og vandt sølv i 1000 meter toerkajak med Kim Wraae.

Siden var den flerdobbelte verdensmester også med til OL i London i 2012 og Rio i 2016. I begge tilfælde var han spået til at være en stærk medaljekandidat, men han rejste tomhændet hjem.

Det har han til gengæld ikke gjort ved et hav af verdensmesterskaber og europamesterskaber. På forskellige distancer er det i VM-sammenhæng blevet til tre guldmedaljer, tre sølvmedaljer og en bronzemedalje.

EM-medaljestatistikken lyder på seks guldmedaljer, ni sølvmedaljer og fem bronzemedaljer.