Et umiddelbart uskyldigt billede af statsminister Mette Frederiksen, der laver mad, skabte søndag en mindre læserstorm på hendes instagramprofil.

Nu svarer statsministeren igen på de mange bekymrede beskeder.

De mange kommentarer gik på, at Mette Frederiksen skar løg på det samme spækbræt, som hun brugte til at skære rå kylling på.

Og det gjorde mange læsere decideret bekymrede for statsministerens helbred.

»Åh nej! Ikke brug samme skærebræt til kylling og grøntsager,« skrev en bruger.

»Kære Mette, man bruger ALDRIG samme skærebræt til råt fjerkræ og rå grøntsager, medmindre man elsker campylobacter, salmonella og 48 timer i tæt nærhed af sit badeværelse,« skrev en anden.

Men der er altså ingen grund til at frygte for statsministerens helbred, fastslår hun nu. Det sker i en story på hendes instagramprofil.

» … Og selvfølgelig skulle løg og kylling i en gryde og varmes tilstrækkeligt op. I øvrigt er både bræt og kniv skoldet bagefter,« skriver hun i den opfølgende kommentar.

Udover spørgsmålene om fødevaresikkerhed blev flere brugere stødt over hendes valg af værktøj.

På det oprindelige billede mener flere nemlig, at den kniv, som Mette Frederiksen anvender, ser en anelse sløv ud.

»Er det en smørekniv? Held og lykke på tønden. Jord og kylling er en skør kombination,« skriver en bruger blandt andet.

Men også det rygte får hun manet til jorden i sin opfølgende story.

Her tydeliggøres det nemlig, at der altså er tale om en køkkenkniv, som hun har brugt til sit snittearbejde.

Der er nemlig tale om en kødkniv fra firmaet Mauviel 1830. Ifølge B.T.s research kan kniven købes fra 200 kroner og opefter.

Lyt til B.T.s politiske podcast 'Slottet og Sumpen' her: